Rengøringssystemet Viima

Hvad er Viima?

Med afsæt i mikrofiber-teknologi er Viima udviklet ud fra en unik type fibre med specielle egenskaber til brug i rengørings-opgaver. Fibrenes spaltning og unikke vævning tiltrækker og samler mere snavs og flere bakterier - end traditionelle rengøringssystemer. 

Viima er skånsom mod alle overflader og gør dokumenteret bedre rent. Metoden sikrer mod ophobning af sæbefilm på den rengjorte overflade – en sæbefilm, som mange bakterier både lever og formerer sig rigtig godt i.

Mikrobiologiske analyser har påvist, at man blot med vand og Viima kan nedbringe antallet af stafylokokker fra 2 mia. til 0. Brugen af Viima er også væsentligt mindre belastende for miljøet. Den begrænsede udledning af kemi – kombineret med en reduktion på op til 70% af CO2 udslippet i forhold til traditionel rengøring og den væsentlige vandbesparelse, gør Viima til et meget ”grønt” valg. 

Alle mopper og klude er chipmærkede så vi kan kvalitetssikre, at rekvisitterne bruges korrekt. Og korrekt anvendelse kræver en god uddannelse af brugerne. Derfor sikrer Elite Miljø selvfølgelig en optimal uddannelse af vores servicemedarbejdere i brugen af Viima.

Kontakt Elite Miljø

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Benyt formularen herunder, hvis du ønsker at modtage nyheder fra Elite Miljø:

Find en kontakperson

Du kan søge på navn, stilling og lignende i søgefeltet i øverste højre hjørne.

Eller du kan se nærmere på siderne om vores organisation og hvem du kan kontakte.

Vil du være med i Eliten?

Nedenfor finder du de til enhver tid gældende ledige stillinger i Elite Miljø. Vi er allerede mange i Eliten, men vi har plads til flere. Er du interesseret i at være med, så søg en af vores mange opslåede stillinger eller udfyld vores ansøgningsskema og send uopfordret.

Viima er fantastisk

Lone Gabel har tyve års erfaring med inspektion i rengøringsbranchen. Hendes opgave på Århus Universitetshospital er at kontrollere rengøringskvaliteten fra Elite Miljø, efter vi har indført Viima. Resultatet har overrasket den erfarne rengøringscontroller.

Meget støv på barselsafdelingen gjorde, at hospitalet ville indsætte yderligere rengøringsressourcer. Men Viima viste sig så effektiv, at det ikke var nødvendigt at øge ressourcerne. Resultatet er en klar forbedring af hygiejnen og et mere effektivt hospital til glæde og gavn for både patienter, personale og hospitalsledelse.

Viima sætter dermed helt nye standarder for rengøring på hospitaler og klinikker med særlige hygiejnekrav over hele landet.

"
Jeg var først skeptisk. Men vi har virkelig kunnet se en positiv forskel i kvaliteten.

- Systemet er intet mindre end fantastisk, og er samtidig mindre hårdt for medarbejderne. De skal ikke først over gulvet med sæbe og derefter med en ren moppe en gang eller to for at fjerne vandet. Det mindre forbrug af sæbe og vand gavner samtidig miljøet.;
Lone Gabel, Skejby Sygehus

Fordele med Viima

Beskyttelse af miljøet
Brugen af Viima mindsker påvirkningen af miljøet markant.

 • Brugen af rengøringskemi reduceres med op til 90%
 • Udledningen af CO2 reduceres med 72% p.g.a. miljørigtig vask på Svanemærket vaskeri.
 • Vandforbruget reduceres med minimum 80% (for den enkelte servicemedarbejder med 10 til 50 liter vand om dagen i forhold til traditionel rengøring.)

Glade medarbejdere
Servicemedarbejderne i Elite Miljø er glade for Viima, og det har forbedret deres arbejdsmiljø. 

 • De spares for nedslidende arbejdsstillinger.
 • De undgår daglige kemikaliedampe.

Det betyder færre sygedage og langt større tilfredshed i jobbet - og giver i sidste ende tilfredse kunder.

Tilfredse kunder
Arbejdsglæde og tilfredshed blandt medarbejderne er lig med stabilitet og loyalitet.

Og stabile og glade medarbejdere vil altid betyde en højere kvalitet i rengøringen og mindre nedslidning og udskiftning blandt vores personale.

Forbedret hygiejne
Ved brug af Viima systemet bruges klude og mopper bruges kun én gang på et afgrænset antal m2, inden de lægges til vask.

Og rekvisitterne vaskes under strengt kontrollerede forhold.  Derved forbedres hygiejnen og forhindres risiko for spredning af bakterier.

Viima og resultaterne

Tests fra Sveriges Prövningsinstitut (SP) har påvist tre gange større rengøringseffektivitet med Viima sammenlignet med gængse mikrofiberprodukter. Og mikrobiologiske analyser har påvist, at man blot med vand og Viima kan nedbringe antallet af stafylokokker fra 2 mia. til 0.

Samtidig forhindres krydsterminering p.g.a. rengøringsmetoderne der anvendes og den centraliserede vask af materialerne under strengt kontrollerede forhold.

Viima er bl.a. testet i henhold til:

 • Partikelgenerering
 • Absorberingsevne
 • Smudsreduktionsevne
 • Friktion
 • Kimtalsreduktion

Herudover foreligger en række tests for ergonomi og arbejdsmiljø. 

Viima og teknologien

Fibrene i Viima har en særlig struktur, der gør, at systemet er i stand til at udnytte to af naturens egne kræfter - magnetisme og kapillærkraft - til at opsamle og binde støv og bakterier bedre, end det før har været muligt både med traditionel rengøring.

 

 • Magnetisme
  Hvis moppen er tør, bliver den elektrisk opladet af at glide hen over gulvet. Derfor tiltrækker den snavs og bakterier som en magnet.
    
 • Kapillærkraft
  Når gulvet tilføres et minimum af vand, suger Viima-materialet smuds og snavs opad og fastholder det i moppen. Kapillærkraft er en naturlig, fysisk funktion, der trækker væske op i meget tynde rør på samme måde, som når træer trækker væske op til de mindste blade og kviste.